Bosna i Hercegovina

star_border

Koji završni fasadni malter odabrati?

Fasadni malter ili fasadna boja?

Fasadnai malter i fasadna boja pojmovi su koje često međusobno miješamo.

Fasadni malterisu tankoslojni malteri, sa nepromjenjivom punom veličinom zrna u odabranom tonu iz ton karte. Na površinu se nanose gleterom ili zidarskom lopaticom prema veličini zrna. Nanose se na već postojeći armaturni sloj na toplinskoj izolaciji ili na zreli vanjski krečno-cementni malter.

Fasadne boje su premazi proizvedeni u određenom tonu prema ton karti. Nanose se valjkom ili prskanjem. Najčešće se koriste kod obnove fasada kao novi premaz koji se nanosi na glatki vanjski malter ili renovacijski mort.

Fasádna omietka
Fasádna farba

Premium fasade

Odaberite fasadu koja odgovara vašim zahtjevima. Prvoklasni fasadni malter i boje za postizanje najviše kvalitete. Od sposobnosti samočišćenja i otpornosti na alge do fizikalnih načela ili silikonskog matera nove generacije sa funkcionalnim punilom, pa sve do intenzivnih boja uz korištenje hladnih pigmenata.

Samočisteći Baumit NanoporTop

NanoporTop

Visokootporni Baumit StarTop

Intenzivne boje s Baumit PuraTop

Fasadni malter i boja, iznimno otporan na onečišćenje i pojavu algi. Provjereno iskustvom od 2007. godine. Zahvaljujući mikroskopski glatkoj površini i prirodnim silama, fasada ostaje dugotrajno čista.

Silikonski fasadni malter i boja nove generacije. Spoj visokokvalitetnog silikonskog veziva i funkcionalnog punila osigurava ne samo izvrsnu primjenu, već i visoku kvalitetu zaštite fasade.

Duboke i intenzivne nijanse na toplinski izoliranim fasadama stalni su izazov. Fasadni malteri i boje Pura sadrže posebne hladne pigmente, a ističu se visokom postojanošću boja. Za ispravnu izradu tamnih fasada.

Više o ovoj temi

Isporuke

Isporuke naručenih proizvoda stižu u najkračem mogućem roku. Informišite se o planu isporuka na 033/ 566 776/775

Farebné odtiene Baumit
Baumit boje

Izabrati pravu boju za kuću nije lagan zadatak. Posjetite našu kuću boja, pretražite, izaberete, kombinujete i izaberete boje koje odgovaraju

Više

Za profesionalce

Ako pri donošenju odluka naglasak stavljate ne samo na funkcionalnost i estetiku, već i na cijenu, odaberite raspon fasadnih maltera i boja za profesionalce. Širok asortiman za svaku namjenu, novogradnju ili obnovu u normalnim uslovima. Na raspolaganju su silikonski, silikatni i akrilni fasadni malteri i boje.

Baumit SilikonTop

Silikonski završni fasadni malter

Baumit SilikatTop

Silikatni završni fasadni malter

Dekorativne fasade

Kombinacija završno-dekorativnog maltera Baumit CreativTop i impresivnih boja kao što su Lasur, Metallic i Glitter donosi neograničenu raznolikost teksturi vaše fasade. Budite kreativni i dopustite vašoj fasadi bilo koju teksturu. Grubo zaravnata, strukturirana, s izgledom betona ili malih opeka, ili pak savršeno glatka i obojena ... mašta nema granica.