star_border

Baumit betoni

U usporedbi s betonom isporučenim na gradilište u obliku svježeg morta, smjese suhog betona u vrećama imaju nekoliko prednosti: smjese su dostupne u malim količinama za manje poslove i mogu se koristiti na teško dostupnim mjestima. Tokom izgradnje ne zavisite o dobavljaču, a brzina napretka u potpunosti zavisi od vas. Preostali materijal možete iskoristiti za vaš sljedeći projekat.

  • Garancija stalne kvalitete
  • Jednostavno skladištenje i obrada
  • Rješenja za svaki problem

Na gradilištu kao kod kuće

Univerzalni beton, širokoga raspona upotrebe u kući i vrtu. Za sve standardne betonske konstrukcije, postavljanje temeljnih traka, podnožja i podloga, betonskih stropova, zidova, stubova i stepenica. Posebni beton za konstrukcije koje zahtijevaju veliku čvrstoću ili vodonepropusnost, npr. spremnici za tekućine, septičke jame, spremnike za otpadne vode itd.

Baumit Beton B20

Univerzálny betón B20

Univerzalni beton koji u uobičajenoj upotrebi razreda čvrstoće C16/20.  Pogodan za gradnju malih betonskih elemenata, stubova, temelja, zidova, stepenica itd.. Veličina zrna 8 mm.

Baumit WU beton

Vodonepriepustný betón

Vodonepropusni beton visoke čvrstoće, razred čvrstoće od C30/37.  Za gradnju spremnika za otpadne vode, septičkih jama, ploča, spremnika za vodu i drugih građevina koje zahtijevaju visoku čvrstoću ili hidrofobna svojstva.

Za specijalne namjene

Zgrada može sadržavati i neke zahtjevnije strukture koje zahtijevaju posebne proizvode. Uobičajeni je problem na terasama ili u kupatilima gradnja nagibnog sloja, tj. sloja promjenjive debljine, što dovodi do velikog naprezanja materijala i često rezultira stvaranjem pukotina. Naš odgovor na ovaj problem je Baumit FlexBeton, visoko prilagodljiv beton ojačan posebnim vlaknima. Ako trebate betonsko punilo za punjenje šupljina ili okvira vrata, možete koristiti Baumit FillBeton. Za punjenje šupljih cementnih blokova, odgovarajući beton je Baumit PumpBeton koji se isporučuje u silosu.

Baumit FlexBeton

Spádový betón

Nagibni beton ojačan vlaknima za stvaranje nagibnog sloja promjenjive debljine od 10 do 40 mm.

Baumit FillBeton

Výplňový betón

Ekspanzivna mješavina betona za punjenje šupljina ili okvira vrata. Dok se stvrdnjava, obim se povećava za 2% i tako dobro ispunjava šupljine.

Baumit PumpBeton

Zalievanie dutinových tvárnic

Izlijevanje betona isporučenog u silosu, spremnog za punjenje svih šupljih blokova, npr. Durisol, Premac itd.

Brzovezujući beton

Baumit FlexBeton


Baumit FixBeton

Brzovezajući Baumit FixBeton za izgradnju temelja za stubove, pergole, sjenice, ograde, sušilice, itd.. Učinkovit, s jednostavnom primjenom. Može se nanositi čak i bez miješanja. Idealno za poslove koje valja obaviti brzo.FixBeton


Hobby program

Baumit Hobby beton

Tvornički pripremljen suhi beton, sitnog zrna,
klase čvrstoće C25/30, za sve vrste betoniranja u kući i vrtu.
Granulacija 4 mm.